Béčko si doma došlo pro výhru 3:1 a vyloučeného brankáře musel nahradit hráč z pole

Důležitý zápas čekal náš B-tým. Ten po dvou prohrách v řade nutně potřeboval doma vyhrát. Do Velimi však přijely Rožďalovice, které z posledních 5 zápasů hned 4x vyhrály a porazily i vedoucí tabulky Městec Králové.

Velim vstoupila do utkání velmi aktivně a byla to ona, kdo udával tempo hry. Rožďalovice nestíhaly a Velim si vytvářela nespočet šancí. Jako první zakončoval M. Kosina, který volejem trefil míč do brány, ale z brankové čáry odhlavičkoval obránce hostů. Ve 14. minutě šla už Velim do vedení, kdy po pěkné kombinaci a menší skrumáži dorážel míč do brány Kasal. Velim poté měla několik další možností a nájezdů na branku soupeře, ale žádná z těchto šancí neskončila gólem. Rožďalovice v prvním poločase zahrozily jen jednou.

Hrůzný start do 2. poločasu! Uplynulo teprve pár vteřin druhého poločasu a Rožďalovice srovnaly stav zápasu na 1:1. Velim nezachytila rychlý útok soupeře a bohužel inkasovala. To ovšem nezkazilo Velimi radost a dál pokračovala ve kvalitním výkonu směrem dopředu.

Kasal v 58. minutě na pravé straně naváděl balón a přesnou přihrávkou po zemi našel nabíhajícího Němce, který dostal míč za zády brankáře, 2:1. O 4 minuty později ovšem Velim zvýšila svůj náskok na 3:1. Němcův průnik na levé straně obrana soupeře nezastavila a ten zpoza vápna nádherným gólem navýšil skóre zápasu.

Rožďalovice hru otevřely a začaly se více dostávat do nebezpečných protiútoků. Jedním z nich se stal osudným pro brankáře Svobodu v 82. minutě, kdy před vápnem fauloval samostatně unikajícího útočníka Rožďalovic a Svoboda viděl v ruce rozhodčího červenou kartu. Velim neměla na lavičce náhradního brankáře a tak si rukavice oblékl hráč z pole O. Kosina. Ten se své nezvyklé pozice zhostil na jedničku a udržel čisté konto až do konce zápasu.

Za Velim se trefili Matěj Kasal (14′) Tomáš Němec (58′, 62′)