Debutant Pych rozhodnul o výhře 1:0 v Sedlčanech

Velimské áčko sehrálo v neděli první mistrovské utkání v jarní fázi krajského přeboru na půdě TJ Tatranu Sedlčany. V utkání padla jediná branka o kterou se postaral Josef Pych, jenž debutoval v základní sestavě Velimi.

Fotbalisty Velimi čekal výjezd do Sedlčan, se kterými na podzim smolně remizovali 1:1 a tak jim měli co vracet. Do zápasu Velim nastoupila v novém složení obrany než nastupovala na podzim a debut v základní sestavě si odbyl mladičký Pych na postu stopera.

Průběh utkání byl opatrný z obou stran. Oba týmy se nehnaly do šancí a vycházely spíše ze zajištěných obran. V prvním poločase velimští zahrozili občasným centrem nebo střelou zpoza vápna, které byly ovšem nepřesné. Sedlčany měly nebezpečné protiútoky, kde využívaly chyby v rozehrávce Velimi, ale brankář Dejmek vždy kádr Velimi podržel. Do poločasové přestávky se šlo za stavu 0:0.

Do druhého poločasu vstoupila aktivněji Velim a hrozila z několika šancí. Vytvořila si i několik vyložených šancí, ale ty trestuhodně zahodila. Po rohu v 68. minutě se dostal do zakončení, po hlavičce Šourka, Josef Pych, který nevýraznou střelou překvapil obranu soupeře i brankáře a poslal tak Velim do vedení 1:0.

Po gólu Velimi začaly tlačit domácí a snažili se překonat obranu hostí. Dejmek nedal hostům šanci a zákroky na čáře vychytal šance ze strany Sedlčanů. Velimští na konci hrozili z několika protiútoků, ovšem téměř stoprocentní šance nevyužili a tak zápas skončil 1:0 pro Velim.

Za Velim se trefili: Pych (68′)

Záznam utkání si můžete pustit zde: https://app.veo.co/matches/20240310-a-velim-d3bc6605/

Velim v příštím zápase přivítá na domácí půdě Mnichovo Hradiště. Zápas se odehraje v sobotu 16. března od 15:00 na hlavním hřišti ve Velimi. Přijďte nás podpořit!