Velim otočila zápas v samém závěru a připisuje si důležitou výhru

Velimské áčko čekalo první domácí zápas jarní části sezóny a do Velimi přijelo Mnichovohradišťský SK. Hráči Velimi chtěli potvrdit venkovní výhru z minulého týdne, avšak si průběh zápasu velmi ztížili a museli otáčet nepříznivý stav v samotném závěru utkání.

Velim se od úvodu zápasu vrhla na svého soupeře a chtěla rychle vsítit gól. To se i malém povedlo v 7. minutě utkání, kdy Jan Hannich tečoval odražený míč po rohu a obrana hostí vytěsnila míč z brankové čáry. Velimský tlak se poté snížil a místy hrozili i hráči Mnichového Hradiště. Velim nemohla najít recept na soupeřovu obranu a tak poločas skončil 0:0.

Velim po pauze vyztužila svůj střed zálohy a do hry poslala Korence. Obraz hry byl podobný jako v první půli. Velim se tlačila do velkých šancí, ale žádná z nich neskončila gólem, nepomohly ani standardní situace. Hosté hrozili z občasných protiútoků, ale ty obrana Velimi úspěšně eliminovala.

Bohužel pro domácí v 79. minutě přišel zlom. Hráč hostí si po jednom z protiútoků navedl sám míč a střelou zpoza vápna propálil domácího brankáře a stav byl 0:1. Pro Velim to vypadalo černě, ovšem tento gól je ještě více nabudil. Velim o to více zvýšila svůj tlak, přišla série rohových kopů a z jedním z nich se opět prosadil debutant z minulého zápasu Josef Pych, který vsítil hlavičkou, 1:1. V 90. minutě Lukáš Šindelář opět rozehrával další rohový kop, tentokrát z druhé strany. Obrana soupeře si srazila míč do vlastní brány a tak šla Velim do vedení 2:1. Zbytek utkání si Velim již pohlídala a díky skvělé otočce v závěru utkání si připisuje cenné 3 body.

Za Velim se trefili: Josef Pych (84′), Jiří Zajíček (vlastní, 90′)

Záznam utkání si můžete pustit zde: https://app.veo.co/matches/20240316-velim-mnichovo-hradiste-58186bfc/

Velim v příštím zápase hraje v sobotu od 10:15 s Kutnou Horou.
POZOR, nehraje se v Kutné Hoře ale na hřišti v Červených Pečkách, přijeďte nás podpořit!