Velim bohužel nezvládla venkovní utkání a proti Kutné Hoře prohrála 1:0

Velimské áčko chtělo navázat na předchozí dvě jarní výhry a připsat si tři body. Kutná hora se nacházela na spodku tabulky a tak pro Velim byla povinnost vyhrát. Ovšem k překvapení všech si Velim neodvezla z azylu v Červených Pečkách ani bod. Velim prohrála 1:0 a z 2. místa se posunula na 3. místo v tabulce.

Vzhledem ke špatnému stavu hrací plochy v Kutné Hoře (z důvodu nehody na vodovodním potrubí) se přesunuly všechny jejich domácí zápasy do nedalekých Červených Peček. Velim vstoupila do zápasu nejhůře jak mohla a již v 6. minutě se prosadili domácí ze standardní situace. Velim se snažila ihned reagovat a o minutu později Hannich natrefil po centru Váchy tyč. Zápas byl od úvodu velmi aktivní z obou stran a obrana Velimi nepůsobila nedobytně a o chvíli později se na bránu hostí hnaly hned dva útoky. Nejprve šel Křelina sám bránu,, a po sporném zákroku s brankářem Dejmkem ve vápně, dostal žlutou kartu za simulaci. S druhým útokem Kutné hory se Velim popasovala sama.

Poté přebrala iniciativu Velim a snažila se otočit stav zápasu. Kmoch z přímého kopu nastřelil pouze tyč a marně útok Velimi hledal skulinu v obraně Kutné Hory. Poločas tedy skončil stavem 1:0 pro domácí.

Do druhého poločasu Velim udělala hned tři změny v sestavě s chtíčem oživit svou hru. To si je povedlo a Kutná Hora byla pod velkým tlakem. Velim se dostávala do občasných šancí, ale tu největší Němec na úrovni penalty neproměnil a brankář Kutné Hory ho vychytal. Velimští pokračovali v nátlaku, ale žádná šance nevedla ke gólu. Postupem času utkání postrádalo fotbalovost a obě mužstva balóny spíše nakopávaly. Místní terén tomu také nepomohl, Velim nedokázala vstřelit branku a tak zápas bohužel skončil pro Velim porážkou 1:0.

Záznam utkání si můžete pustit zde: https://app.veo.co/matches/20240323-sparta-kutna-hora-x-fc-velim-10-acd86e3a/#t=06:15

Velim v příštím zápase vyzve na své domácí půdě Milín, který zaujímá 1. místo tabulky.
Zápas se odehraje v sobotou od 16:30 na hlavním hřišti ve Velimi. Přijďte nás podpořit!