Velimské béčko na domácí půdě remizovalo s lídrem soutěže Městcem Králové 1:1

Béčko čekalo první jarní mistrovský zápas a to rovnou s lídrem tabulky. Do Velimi přijel Městec králové, který měl 2x více bodů než Velim. Po náročném zápasu se oba týmy rozloučily pouze s bodem, ovšem Velim je zklamaná, protože po průběhu utkání by si vyhrát zasloužila.

Velim se nacházela na 8. místě a Městec na 1. místě. Velim potřebovala bodovat jako sůl a nejlépe i vyhrát. Čekal je těžký soupeř a proto trenér béčka sáhnul i do kádru A-týmu a několik hráčů z něho povolal. Ovšem vstup do utkání, stejně jako den předtím áčko, se Velimi nevydařil. Ihned v 8. minutě inkasovali střelou z vápna. Velim to nepoložilo a hned z rohového kopu v 10. minutě srovnal stav utkání na 1:1 Robin Vocel. Poté následoval velmi vyrovnaný průběh a do kabin se šlo za remízového stavu.

Druhý poločas začal opatrně, Městec se držel na míči, ale postupně začal fyzicky odpadávat. V 65. minutě šli hostí do deseti, kdy se nechal vyloučit po dvou žlutých během dvou minut hráč Vobořil. Od tohoto momentu převzala iniciativu Velim a začala tlačit na soupeře. Velim držela balón a vytvořila si několik šancí, bohužel recept na obranu soupeře nenacházela. Vzápětí přišla závěrečná pětiminutovka, ve které exceloval brankář Městce, který zlikvidoval dvě tutové šance na brankové čáře. Smůlou všeho pro Velim bylo nastřelené břevno na konci zápasu. Závěr utkání patřil jednoznačně Velimi, která po tomto průběhu bude zklamána.

Trenér Ptáček v rozhovoru pro Kolínský deník uvedl: „…V následující početní převaze jsme si vytvořili několik brankových příležitostí, ale rozhodující gól se nám bohužel nepodařilo vstřelit. Hostující brankář předvedl dva skvělé zákroky, kdy vyrazil míč doslova na brankové čáře, další střela ve vápně a z hranice vápna skončily nad brankou a v nastavení se pak zakončení hlavou po rohovém kopu odrazilo od horní tyče do tyče a pak ven z branky. Předvedli jsme velmi dobrý výkon, ale důležité tři body se nám nepodařilo získat,“

Za Velim se trefil Robin Vocel (10′)