Velim přejela Sokoleč na domácím hřišti 2:0! Výhra v derby a posun v tabulce na třetí místo

Áčku se v posledních zápasech začalo dařit. Porazili doma v derby Poříčany, pak vyhráli ve Hvozdnici 2:0 a teď je čekal nejočekávanější zápas podzimu a to derby proti Sokolči.

Velim nečekalo nic jednoduchého, protože vzájemná bilance se Sokolčí vyznívala lépe pro tým hostů. Navíc před zápasem Sokoleč byla dva body před Velimí a tak Velim v případě výhry mohla rovnou předskočit Sokoleč a dotáhnout se do top 3.

Áčko vstoupilo do utkání v dobrém rozpoložení a od 1. minuty byla aktivnější než soupeř. Velim zahrozila z několika šancí a v 16. minutě šli zaslouženě do vedení díky brance Šindeláře. Tlak Velimi pokračoval a po hezké kombinaci zvýšil vedení na 2:0 ve 22. minutě Šourek. Velim poté vstřelila další gól, ovšem smolně pro Velim, tento gól byl kvůli offsidu neuznán.

Do druhé půle udělala Sokoleč dvě hráčské změny a doufala, že změní vývoj zápasu. Sokoleč si začala vypracovávat šance, ale žádná z těchto šancí nevedla k výraznější ohrožení domácí branky.

Pro koho přišla velká branková příležitost byla opět Velim, na kterou se v 87. minutě pískla penalta po faulu na Kmocha. K míči se postavil střelec prvního gólu Šindelář, ale branku vůbec netrefil a tak utkání skončilo za stavu 2:0.

Pro Velim to bylo druhé čisté konto po sobě, druhé vyhrané derby v sezóně a posun na dělené 3. místo s Poříčany. A-tým tak pokračuje skvělé formě a v dalším zápase se představí tuto sobotu na hřišti TJ Sokolu Libiš od 10:00.

Za Velim se trefil Lukáš Šindelář (16′), Petr Šourek (22′)