Velimské béčko v oslabené sestavě podlehlo v Pátku 4:1

Velimské áčko se krylo s béčkem. Oba týmy hrály ve stejný den, a tak trenér béčka nemohl počítat s posílením hráčů z A-týmu. Pro béčko to byla těžká zkouška a zároveň šance pro ostatní hráče se ukázat.

Velim šla do utkání ve velmi pozměněné sestavě oproti ostatním zápasům. Nemohla se opřít o hráče z A-týmu a tak příležitost dostali i ostatní hráči. Velim navzdory svým změnám v sestavě šla na hřišti TJ Pátku do vedení ve 27. minutě, kdy se prosadil jeden z dorostenců Kostelecký. Velim překvapila Pátek svou aktivní hrou a byla rovnocenným soupeřem. Béčko chtěla udržet vedení, ovšem to se jí dařilo až do 33. minuty, kdy Pátek srovnal a první poločas skončil nerozhodně 1:1.

Béčko ve druhém poločase už bohužel tahalo za kratší konec a Velimi došly síly. V rozmezí 25. minut hostí přidali tři góly a bylo pop zápase. Velim si po snaživém výkonu a dobře rozehraném zápase odváží porážku 4:1.

Trenér Ptáček pro rozhovor Kolínského deníku:

„V prvním poločase taktika fungovala na výbornou, všichni hráči bojovali a zodpovědně vyplňovali daný prostor. Domácí sice měli převahu na míči, ale do šancí se skoro nedostávali. Naopak první stoprocentní šanci jsme měli my, kdy jsme neproměnili samostatný nájezd z poloviny hřiště. Druhou naši šanci jsme už proměnili po přesné střele zpoza vápna. Do poločasu ale domácí vyrovnali po rychlém přechodu a centru ze strany na zadní tyč,“ podotkl Ptáček.

„Po stejné situaci šli na začátku druhé půle do vedení, které navíc o pár minut navýšili o další gól po výstavní střele zpoza vápna. Od tohoto momentu jsme už neměli sílu s výsledkem něco udělat. Naopak domácí měli ještě nějaké šance, které ale zlikvidoval náš brankář,“ dodal šéf velimské lavičky.

Za Velim se trefil: David kostelecký (27′)