Velim slaví výhru v derby! V Sokolči vyhrála 4:2

Velimi se v posledních zápase daří nejen herně, ale i výsledkově. Po poslední výhře doma, čekalo hráče derby na hřišti Sokolče. Velim zde již několik let nevyhrála, avšak chtěla navázat na podzimní utkání se Sokolčí, kdy vyhrála doma 2:0.

Oba týmy si od začátku zápasu nic nedarovaly zadarmo a utkáním oplývaly důrazné souboje. Jako první se do šancí dostali hostí, ale ani jednu ze slibných příležitostí nedokázali umístit mezi tři tyče. Pro Velim poté přišla studená sprcha, kdy se po hezké kombinaci v 16. minutě zničehonic dostali do vedení domácí. Snaha Velimi vsítit gól neupadla a hráči se začali dostávat ještě do více šancí. Ve 34. minutě přišla odpověď gólem, o kterou se postaral Josef Dudek. To nebylo vše. Po obdobné akci se opět dostal k míči Dudek a ve 45. minutě gólem do kabiny poslal Velim do vedení 2:1.

Jak výborný měla Velim konec prvního poločasu, tak o to horší měla vstup do druhého poločasu. Hráči Velimi se ještě rozkoukávali, ale ve 46. minutě byl stav zápasu již srovnaný, jeden z hráčů domácích pěknou střelou z dálky nedal brankáři Dejmkovi šanci, a tak se zase začínalo od nuly. Hra byla následně vyrovnaná na obě strany a diváci se museli bavit, jelikož byl k vidění ofenzivní fotbal. Hostí se dostali v 53. minutě opět do vedení, kdy se po pěkně zahraném rohu Šourek nemýlil a stav utkání se změnil na 3:2 ve prospěch pro Velim.

Postupem zápasu se Sokolči zkracoval čas na to utkání otočit nebo alespoň vyrovnal. Domácí hru ke konci zápasu velmi otevřeli a hráli vabank. Brankář Dejmek byl ale proti a obětavými zákroky Velim vždy podržel. Tento způsob hry se domácím nakonec nevyplatil a povedenou akcí hostí navýšil stav utkání v 85. minutě Jan Hannich, 4:2 pro Velim. Poté si největší šanci vytvořili opět hostí, ale střelu Váchy vytáhnul brankář domácích pouze na břevno. Utkání tak tímto stavem zápasu i skončilo a Velim po několika letech veze všechny tři body ze Sokolče.

Za Velim se trefili: Dudek (34′, 45′), Šourek (53′), Hannich (85′)

Záznam utkání si můžete pustit zde: https://app.veo.co/matches/20240505-5-5-2024-190138-ae173442/

Velim v příštím zápase přivítá na svém hřišti TJ Sokol Libiš. Hraje se v sobotu v 17:00 na hlavním hřišti ve Velimi. Přijďte nás podpořit.